Services

Borstelles

Vaak weten mensen die pas een hond gekocht hebben niet welke vachtverzorging hun hond nodig heeft. De hond wordt wel geborsteld, maar vaak erg oppervakkig. Hierdoor ontstaan klitten of erger, kan de vacht van de hond vervilten.

In een borstelles, die ongeveer een half uurtje duurt, leer je je hond op een correcte manier te borstellen. Stap voor stap wordt uitgelegd wat wel en wat niet te doen. Ook leren we je welke materialen nodig zijn om je hond te verzorgen. In het trimsalon kunnen de nodige borstels en verzorgingsproducten aangekocht worden.

Puppygewenning

Het is voor een puppy belangrijk om veel indrukken op te doen als ze nog jong zijn. Een trimsalon is voor uw pup een lawine van nieuwe soms beangstigende indrukken. Daarom bieden wij een programma van puppygewenning aan vanaf de leeftijd van 3 maanden tot en met de leeftijd van 5 maanden.

Wij werken hiervoor in stappen, afhankelijk van de pup, af te werken in 3 (of indien nodig 4) bezoeken. Zo kunnen de pups stapsgewijs wennen aan het trimsalon.

Bekijk de 3 stappen

Anti-ruibehandeling

Honden die heel erg ruien kunnen van een anti-ruibehandeling gebruik maken. Hierbij denk ik dan vooral aan gladharige honden of honden met kort stokhaar. Deze vachten kunnen soms overvloedig haren verliezen. Natuurlijk kunnen ook andere rassen met overdreven haaruitval hiervoor een afspraak maken.

De honden worden meerdere malen met een speciale shampoo gewassen zodat de losse haren makkelijk weggeblazen kunnen worden.

Voor verdere informatie kan je ons altijd vrijblijvend contacteren.

3 stappen van onze puppygewenning

Stap 1: Kennismaking

In deze stap maken u en uw hond kennis met een trimsalon voor de eerste keer.

Daarbij maken we tijd om uw hond te laten wennen aan:

  • leren op de tafel staan
  • Oortjes proper maken
  • We laten verschillende apparaten horen en voelen die bij het trimmen gebruikt worden.

Daarbij geven we u ook advies over uw pup zijn vacht en bespreken we wat u verwacht en wat uw wensen zijn met uw hond.

Stap 2: Wassen en Drogen

In deze stap wordt de hond gewassen en gedroogd. Daarbij komt nog dat we ook gaan borstelen en de oogjes vrij knippen, nagels knippen, de voetjes rond zetten en geslachtsdelen worden proper geschoren.

Stap 3: Puppytrim

In deze fase wordt de hond opnieuw gewassen en gedroogd en geborsteld zoals in stap 2. We gaan uw hond nu ook afwerken. We gaan volgens rasstandaard en uw voorkeur een eerste model erin zetten. Knippen, scheren, effileren, plukken, alles wat erbij hoort.

We zijn ervan overtuigd dat uw hond na dit intensieve programma klaar is om een volledige trimbeurt te ondergaan. Ze zullen rustiger zijn als ze van jongs af aan, deze uitgebreide puppygewenning hebben gevolgd.

U betaalt bij aanvang 25 euro voor stap 1 en 2. Bij het derde deel betaalt u na de puppytrim de helft van de richtprijs die ik hanteer voor het ras dat u heeft.

Opgelet, er is 1 voorwaarde!

De drie stappen moeten binnen de 6 weken doorlopen worden. Bij aanvang van stap 1 worden de 2 (of mogelijk 3) vervolgafspraken vastgelegd met een tussenpauze van 2 weken. Deze afspraken kunnen niet geannuleerd worden in belang van je puppy.

Uw pup kan slechts 1x het hele programma doorlopen.